Alkohol? Raději knihu a wifinu. Bookstagramer je nový druh intouše, zvládá Vojnu a mír i selfíčka

11. březen 2020

Zuzana a Ivana tentokrát ve studiu, které pro ně znamená svět, přivítaly Jakuba, jehož vášní se stalo být instagramerem přes knihy. Bookstagramer totiž není výmysl, ale opravdická profese a poslání.

Jakub se k propagaci knížek na Instagramu dostal tak trochu omylem četl celkem nerad, ale knihy mu připadaly jako neokoukané téma pro sociální sítě. A pak pomalu skutečně začal číst jako o závod a stal se profi knihomolem s připojením k internetu.

Ivana se Zuzanou vyzvídaly, zda mezi jednotlivými bookstagramery existují nějaké spory podobně jako u hiphoperů a co takový bookstagramer dostane za dárky od sponzorů. Nejvíc byly ale zvědavé na to, kdo Jakuba fotí na jeho vymazlený instáč a kolik hodin trvá si na fotkách vyčistit kouty.

Došlo však nejen na prázdné tlachání, ale také na Jakubovo doporučení seriózních titulů a info o tom, co s nepotřebnými knížkami.

Chcete si vzpomenout na to, že jste papírovou knihu použili naposled jako podpěru pod skříň? Pusťte si aktuální díl pořadu Buchty a možná si uvědomíte, že už byste nedočtený román Kříž u potoka mohli konečně přelouskat.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.