Ambientní mág poprvé za mikrofonem. Poslechněte si debutovou desku Olivera Torra v exkluzivním streamu

24. únor 2021

V Praze usazený producent Oliver Torr přichází s debutovou sólovou deskou, která čerpá ze široké zvukové i náladové palety – úplně poprvé zde začal používat svůj hlas a lyriku jako výrazový prostředek. Na Fragility of Context kombinuje hudební avantgardu a prvky experimentální hudby s popovými strukturami. Písně, které se opírají o komplexní sound design s použitím manipulovaných terénních nahrávek, si nyní můžete poslechnout v předstihu v exkluzivním streamu Radia Wave.

Oliver Torr je známý jako hudební skladatel, producent, performer a audiovizuální umělec. Mimo svou sólovou tvorbu spolupracuje s mnoha muzikanty a produkcemi po celém světě. Je zakladatelem hudebního labelu a skupiny umělců XYZ project a působí také například jako součást kolektivu Noise Kitchen.

S pomocí producenta Aid Kida, který s ním desku míchal, dal dohromady 14 tracků, na kterých se objevují hosté jako Bílej kluk, LVCIFER nebo Chrysalism. „Deska se samovolně formovala posledních pět let a teprve během posledních pár měsíců se rozhodla zhmotnit do konkrétní podoby,“ říká.

Sólový debut vydává Oliver Torr ještě před projektem, který připravuje společně s SHAPE Platform – Trans Europe Postal Express, jehož součástí bude další release a galerijní výstava v pražské MeetFactory v březnu. Ten ještě rozšíří sonický svět alba Fragility of Context, na němž najdete třeba chaotický kolážovitý track Deià, který má v kombinaci s textem reprezentovat autorovu mysl při intenzivním panickém záchvatu, jenž prodělal ve stejnojmenném městě na ostrově Mallorca. Album oficiálně vyjde v pátek 26. února, pár měsíců poté je plánován vinylový a kazetový release.

Celé album Fragility of Context si nyní můžete poslechnout v exkluzivním streamu zde na Radiu Wave.

ALBUM CREDITS

Written, produced, and recorded by Oliver Torr
Additional production, mix: Aid Kid
Guitars: Sunnbrella (track 2., 5.)
Vocal guests: Chrysalism (track 4.), Bílej kluk (track 5.), LVCIFER (track 11.)
Additional samples: DeSteffan, R.A. (track 3.), David Strobach (track 1.), Peter Kutin (track 13.)
Cover art direction, design: Kristýna Kulíková
Cover photography: Lukáš Havlena
Cover light design: Gabriela Procházka
Cover mask manufacture: Slowtrashion
Cover font: Rocker
Additional mixing + re-amping: Oliver Torr & Aid Kid at Faust Records
Master: Johanz Westerman (Studio Ballyhoo)

autor: Radio Wave
Spustit audio