Ambientní plochy i taneční elektronika. Producent badfocus vydal novou desku meditating while raving

24. listopad 2022

„Název desky vyšel z období, kdy jsem hodně chodil na ravy. Měl jsem trochu psychické potíže a ventiloval jsem to tím. Uvědomil jsem si, že tam chodím, abych byl sám se sebou. Skrz hudbu, kterou tam poslouchám, tančím na ni a cítím silné basy, můžu reflektovat a žít ve svém světě. Ta muzika mi zprostředkuje zážitek, kterého jinak nemůžu dosáhnout,“ vysvětluje hudebník Prokop Korb aka badfocus.

Hudební producent a multiinstrumentalista vydal letos v listopadu nové dlouhohrající album meditating while raving. Kombinuje na něm ambientní meditativní plochy s experimentální elektronikou a špetkou breakbeatu. Prokop hraje na baskytaru v domácí kapele teepee a aktuálně pracuje ve studiu po boku hudebníka Jiřího Buriana. V loňském roce složil hudbu pro taneční krátkometrážní film New Normal od pražské Laterny magiky.

Prokop se elektronické hudbě věnuje zatím poměrně krátkou dobu. Jaká byla jeho cesta k ní? „Už to bude déle než dva roky, co jsme se s teepee vydali na jeden z prvních společných koncertů. Jeli jsme do Holandska na showcase festival Eurosonic. Když jsme se vraceli zpátky, tak mi Míra, což je zpěvák z kapely a dnes i můj manažer, pustil kapelu Kiasmos. Vůbec jsem je neznal a hned jsem se do nich zamiloval. Tím to všechno začalo,“ vysvětluje hudebník.

Na kolik nástrojů umí Prokop hrát? A jak se jako interpret dostat na showcasový festival do Kanady? Poslechněte si celý rozhovor.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.