Američanka utratila miliony za slepici a Češka zadržela lupiče sexem. To jsou zprávy minulého týdne

29. leden 2021

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ty nejčerstvější hrášky ze zpravodajského pole. Jako obvykle se Mikrovlnky zaměřily na těžko pochopitelné zprávy jak ze světa, tak z regionů.

Ivanu jako proslulou pejskařku a milovnici drobné havěti rozněžnila zpráva o tom, že žena žijící v americkém státě Colorado našla svou spřízněnou duši. Objektem lásky a něhy je ale netradiční stvoření: slepice jménem Blue. Obléká ji, vaří jí stejné jídlo jako sobě, hrají si a usínají vedle sebe. Jejich vztah ale málem skončil poté, co Blue onemocněla a byla jí zjištěna vážná srdeční vada.

Místo toho, aby majitelka nechala kura utratit, jak od ní doktoři očekávali, investovala do péče o svou slepici celkem deset tisíc dolarů. Tím svému netradičnímu domácímu mazlíčkovi zachránila život. Zuzana ale ví, že její štěstí nebude trvat dlouho – průměrná délka života slépky je maximálně 10 let i s tím nejvýživnějším bio papáním.

Tentokrát chyběla krimizpráva z Brna, kde se sice nic nestalo, živo bylo ale na Slovensku. Že i orálním sexem se dá zastavit zločin, na vlastní kůži vyzkoušela Češka na čerpací stanici v bratislavské čtvrti Petržalka, kam vtrhl lupič a žádal peníze. „Vemte si ho, já už nemůžu,“ řekla údajně odvážná žena policistům, když si přijeli pro muže, který si na čerpací stanici v Bratislavě původně přišel pro peníze. I díky osobnímu nasazení Češky ovšem nakonec skončil v poutech a bez lupu. Je to rozhodně žena s příběhem, myslí si Zuzana.

Je mezi bojovnicí, jejíž zbraní jsou ústa, a milovnicí slepic nějaká tajemná souvislost? Vůbec ne, míní Mikrovlnky. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.