Animák hýbe žebříčkovým světem, Ye má nové děvče a Gayle se tváří jako nová Olivia Rodrigo

26. leden 2022

To, že je Adele s Easy On Me na vrcholu amerického singlového žebříčku, slyšíte ve Velkých číslech naposledy, odpřisáhli Annabelle s Filipem. Patnáctitýdenní pobyt na Billboard Hot 100 (z toho deset týdnů na první příčce) je podle nich ideální stopkou. O skutečné hot news se zasloužil disneyovský animák Encanto, který úspěchem svého soundtracku překonal i adorovanou pohádku Frozen (Ledové království), a také teprve sedmnáctiletá zpěvačka Gayle.

Moderátory Velkých čísel donutila Gayle vzpomenout na start loňského roku, kdy se cestou raketového kariérního růstu vydala Olivia Rodrigo s průlomovým singlem Drivers License. Jisté podobnosti mezi dvěma zmíněnými zpěvačkami totiž určitě existují. Annabelle nemohla přestat mluvit o tom, jak velkým je novinka Ur Just Horny bangerem, zatímco Filip zůstal chladnější a obdobný kariérní odpich jako u Olivie Rodrigo u Gayle nepředpovídá.

Náctiletých hudebníků byl tentokrát plný díl, krom Gayle se o to postarali ještě osmnáctiletý zpěvák a producent s inovativním soundem Brakence a (údajně) sedmnáctiletý liverpoolský rapper skryté identity Hazey. Druhý zmíněný, přísně nakládající na čerstvém tracku Packs and Potions, má před sebou podle Annabelle s Filipem zářnou rapovou budoucnost.

Má smysl odkládat návštěvu toalety kvůli tracku o temných myšlenkách, samotě a izolaci? A proč Annabelle kvůli Kanyemu málem utrousila sprosté slovo? Pusťte si čerstvý díl Velkých čísel!

autoři: Filip Černý , Annabelle
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.