Antonín Šimon o práci pro DNB, Kateřina Plamitzerová o inspiraci folklorní symbolikou

6. duben 2013

Dva mladí návrháři z pražské VŠUP a dva důvody k radosti. S Kateřinou Plamitzerovou jsme natáčeli o výhře v soutěži Simply for Simple. Ta jí přináší výstavu kolekce v luxusním butiku v Pařížské ulici. S Antonínem Šimonem jsme mluvili o vstupu do zavedené značky DNB, pod kterou od roku 1999 tvořila výhradně Denisa Nová. Poslechněte si, jak jejich spolupráce funguje.

Kateřina Plamitzerová se ráda inspiruje symbolikou folklóru. V souvislosti s výhrou soutěže Simply for Simple můžete její nejnovější kolekci z nadýchané organzy vidět vystavenou v Simple Concept Store. Výlohy tohoto butiku patří aktuálně progresivní české návrhářské značce LaFormela. Poslední dvě kolekce Kateřiny Plamitzerové vycházely z tvarosloví a významů pokrývek hlavy. Bakalářská z loňského roku zpracovávala svatební čepení a nejnovější řada ze zimního semestru 2012/13 je inspirovaná holubičkou z plzeňského kroje. Poslechněte si rozhovor s Kateřinou.

Antonín Šimon vstoupil do značky DNB. První kolekcí, na které s Denisou Novou ve větší míře spolupracoval, je aktuální s/s 2013 představená na jarním Fashion Weeku minulý měsíc. Vytvořil pro ni boty s jednoduchými koženými prvky na dřevěném klínku a také komplet kabátu a kalhot, který odhaluje jindy skrytou konstrukci oděvu v promyšlené kombinaci materiálů. Jak spolupráce Antonína Šimona a Denisy Nové v DNB funguje? Na čem aktuálně pracují a co můžeme očekávat v kolekci na podzimní sezónu? Jaký byl jarní a podzimní Fashion Week Designbloku z backstage, ve které Antonín spolu s dalšími studujícími designéry pracoval?

02863195.jpeg

playlist:
Geinoh Yamashirogumi – Kaneda (Victor Music Industries)
Socerer Music – Afro-Heaven (uns.)
Elephant – Spies (uns.)
Laura Mvula – That's Alright (RCA)
Coma – My Orbit (Kompakt)
Dimitri From Paris – Une Very Stylish Fille (Yellow Productions)
Flubba – Tell Me (ADD Cat)
Dystopian Chic – 5:19AM (AMDISCS)

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.