Architekt musí zvládnout nakreslit mrakodrap, ale nepohrdnout ani garáží

27. červenec 2022

Zuzana a Ivana tentokrát ve studiu, které znamená svět, uvítaly Mirka, který je architektem, pěstitelem pokojovek a amatérským keramikem.

Zuzana hned zkraje popisovala, že host do studia přinesl jako dárek zmrzlinu, což jí přišlo podivné a nátlakové. Většinu času pak zabralo jeho vyprávění o tom, jak se píchl do oka pokojovkou zvanou tchynin jazyk a pak ho napadlo, že vzniklý úraz může zaspat. To se však ukázalo jako ne zcela dobrá strategie.

Mirek krátce dostal příležitost mluvit i o své živnosti, kterou je architektura. Hned zaflexil, že minulý rok nakreslil garáž, jeho velkou touhou je ale dělat rekonstrukce. Zuzka pak přišla s velkou poučkou  a totiž že vestavěná skříň má větrat alespoň z jedné strany.

Posléze se svedla řeč na spaní na břichu versus na boku a výhody i nevýhody jednotlivých spacích poloh. Proběhla také debata ohledně fimo hmoty, poké bowls, mokření keramiky, Zuzanina zplození nebo sexuality u hrnčířského kruhu a mohlo se jít pomalu domů.

Pusťte si do uší a hlavně do duše Buchty a třeba si vzpomenete na to, jak jste stavěli chatu svépomocí a nebyl to dobrý nápad.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.