Automatky: Feng-šuej zajistí spánek dětem i rodičům a pomůže zefektivnit práci

7. duben 2017

„Feng- šuej je o statistikách, není to žádná ezoterika, jsou to tvrdé statistiky, které Asiaté sbírali tisíce let, až v devadesátých letech učení uniklo do světa,“ říká Robert Haluska, zakladatel tradiční čínské školy Feng Shui.

Tradiční čínské učení Feng-šuej zasahuje do všech částí našeho života. Nejen, že dokáže vyřešit letitý problém špatného spánku dětí i dospělých, ale dokáže i přesně spočítat, jak budou firemní zaměstnanci efektivnější v práci a koho by si měl šéf zvolit jako pravou ruku, aby se mu dobře spolupracovalo.

„Je to o světových stranách a jejich vlivu na nás, na naše zdraví, na naši práci, na to, o čem se nám bude zdát, o čem budeme přemýšlet. Co se týče spánku, je nejdůležitější to, v jaké světové straně máme temeno hlavy. Ve Feng-šuej je osm světových stran a každá strana nám dává do hlavy jiné sny,“ upřesňuje Robert Haluska.

Veškeré výpočty v učení Feng-šuej individuálně vychází z data narození. Proto jsou zavádějící obecné magazínové rady, typu „mějte hlavu na sever“. „Ke každému člověku je přiřazen nějaký element přírody, jako máme dřevo, oheň, země, kov a voda, vychází z toho tradiční čínská medicína. A každý máme v těle zásadní jiný orgán a každý máme v jiné světové straně jinou kvalitu. Dnes i Češi vidí, že Feng-šuej funguje. Dříve byl poměr asijských a českých zákazníků 80 na 20 procent. Dnes je to 50 na 50 a Čechů, kteří chtějí poradit, přibývá. Radíme firmám, v jakém směru mají sedět jejich zaměstnanci, aby byly efektivnější, v nějaké světové straně máme jasnější mysl, v nějaké se nám špatně mluví i špatně přemýšlí. Radíme i mladým rodinám, jak rozestavět nábytek v novém domě i kde mají mít pokoj jejich děti. Dnes už vědí, že se díky správnému rozložení domu dobře vyspí i rodiče malých dětí,“ doplňuje Robert Haluska.

03721596.jpeg

Poslechněte si Automatky o tradičním čínském učení Feng-šuej.

autor: Barbora Sedláčková
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.