Automatky: Metoda Ludmily Mojžíšové zlepšuje sexuální prožitky

8. duben 2015

Ludmila Mojžíšová se narodila v roce 1932. Pracovala jako rehabilitační sestra na Fakultě tělesné výchovy a sportu a zabývala se odstraňováním funkčních poruch pohybového systému. A taky vyvinula vlastní metodu. Při dlouhodobé fyzioterapeutické praxi začali sportovci, se kterými pracovala, vykazovat různé druhy zlepšení pohybového i vnitřního aparátu. Zmírnily se bolesti hlavy, menstruační křeče a ženy, zejména sportovkyně, které byly dlouhodobě léčeny na neplodnost, začaly přicházet k Ludmile Mojžíšové těhotné. Poté se začala Mojžíšová zabývat léčením reprodukčních poruch. Její metoda byla uznána až v roce 1991, kdy tehdejší ministr zdravotnictví určil její metodu jako první volbu k léčbě funkční ženské sterility. Ludmila Mojžíšová zemřela v roce 1992 na rakovinu.

O metodě jsme mluvili s terapeutkou Annou Vomáčkovou. „Podle mě vybočovala z řady jiných dobrých fyzioterapeutů. Viděla tělo jako jeden velký komplex, věděla, že všechno souvisí se vším. Pokud někoho bolelo koleno, nezaměřovala se jen na koleno, ale na celé tělo. Říkala tomu zřetězené spazmy. Věděla, že když je nějaké žebro zablokované, co vše to může způsobit. Jeden příklad za všechny, když mají muži zablokované sedmé žebro, tak to přes spazmus přímého břišního svalu může stáhnout svaly kolem chámovodu, a tím pádem může spermiogram vykazovat špatné výsledky, málo pohyblivé spermie. Metodou Mojžíšové uvolníme spazmus, to stažení přímého břišního svalu, a otevře se stažení kolem chámovodu a spermie mohou proudit zvesela tak, jak mají, a spermiogram může vykazovat úplně jiné výsledky,“ říká certifikovaná fyzioterapeutka na metodu Ludmily Mojžíšové Anna Vomáčková.

Metoda Mojžíšové zdárně pomáhá při problémech s páteří, různých blokádách, bolestivé kostrči, menstruačních bolestech, bolestech hlavy, zlepšení sexuálních prožitků, reprodukci, a dokonce zmírňuje bolesti při první době porodní a je vhodná i pro těhotné ženy. Jedná se o soubor cviků, které musí člověk sám aktivně provozovat. Sama Mojžíšová psala o své metodě následovně: „Dostanete devět cviků. Budete cvičit, abyste si zpevnily půlky. Za měsíc se přijdete ukázat a budete je mít každá jako mandle. Já vás to cvičení teď tady naučím a pak už se doma musíte snažit samy. Děti chcete vy, takže si pamatujte, že každá jste svého štěstí strůjce. Když budete poctivě cvičit, mohu vám slíbit jednak renesanci při styku, nebolavou menstruaci a po čase snad i těhotenství. A kdyby nic jiného, tak aspoň zpevněnou figuru a návrat sebevědomí, což pro ženskou taky není k zahození.“

03356390.jpeg

Poslechněte si celý rozhovor o metodě Mojžíšové s fyzioterapeutkou Annou Vomáčkovou, která říká: „Ženy ke mně přichází obézní, se špatnou pletí, s hormonálními výkyvy po několika neúspěšných pokusech umělého oplodnění a začínají se základními cviky LM. Je lepší zkoušet to obráceně a preventivně připravit své tělo na těhotenství.“

autor: Barbora Sedláčková
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.