Bajka, Pattern, Rajda, Momaboma, Vespa

5. květen 2010

Rozhovor s Oldřiškou Křížovou z vernisáže výstavy Bajka na zámku v Českém Krumlově. Novinky u značky Pattern, která originálním způsobem propojuje světy hudby a módy. Reportáž z otevření showroomu značky Rajda, profil italské značky Momaboma a návštěva v prodejně skůtrů a stylových doplňků Vespa.

V Historických místnostech Máselnice českokrumlovského zámku začala prvního května výstava Bajka - neskutečný svět skutečného designu. Výběr autorů zahrnuje různé žánry. Produktový a interiérový design reprezentuje studio LLEV Evy a Marcela Mochalových a také studio BOA Michaely Vrátníkové a Petra Mikoška. Originální sklo pro značku Artěl v krumlově představuje americká designérka Karen Feldman. Vystaveny jsou i hyperrealistické kabelky a zavazadla ve tvaru psů od Lucie Mareš a Marie Silondi. Módní tvorbu na výstavě Bajka zastupuje poslední kolekce Zima mladé návrhářky Zuzany Kubíčkové. O instalaci, která originálním způsobem propojuje tvorbu několika současných designérů z České republiky, jsme mluvili několik okamžiků před vernisáží s kurátorkou Oldřiškou Křížovou.

02045973.png

Značka Pattern má podtitul „design, který můžete nosit i slyšet“ Produkuje pánskou i dámskou streetwearovou módu a k nejčerstvějším přírůstkům jejich katalogu patří příjemné oboustranné mikiny. O hudebních i módních novinkách Pattern jsme natáčeli v Ostravě s Lukášem Pattermanem.

Daniela Rajdová má za sebou studium v Liberci a v Londýně a minulý týden otevřela v Praze svůj první showroom. Najdete v něm extravagantní papírové šaty na jedno použití, ale i nápadité šaty pro běžné denní nošení. Na otevření salonu zamířila naše nová reportérka Lenka Hotmarová.

Jarní počasí láká k vyjížďkám a tak zamířila reportérka Anna do salonu kultovních italských skútrů Vespa, aby zjistila, jaké stylové doplňky k výletům na skútru patří.

Z Itálie pochází i značka Momaboma, která využívá recyklované materiály k výrobě originálních a vtipných tašek. Se značkou z Bologni vás seznámí Lenka Hotmarová.

odkazy:
www.exhibition-bajka.com
www.pattern.cz
www.rajda.cz/web
www.momaboma.it
www.vespa.com

Playlist pořadu:
Mixylodian - Make Me (uns)
Memory Tapes - Green Knight, Visions Of Trees remix (Acephale)
Flying Lotus -Table Tennis (Warp)
Wild Nothing – Chinatown (Captured Tracks)
Coyote Clean Up - Pollution Shampoo (uns.)
Hooray - Space Balloonz (Ice Cream Dreams)
Pink Priest - Endless Luv (CCU Simple Dub) (Digitalis)
Korallreven - The Truest Faith (Acephale)
The Big Pink – Tonight, oOoOO remix (4AD)

autor: nikamay
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka