Barbora Novotná: Hlavní výzva Srí Lanky měla jméno Adamova hora

19. leden 2014

Hostem Casablanky byla Barbora Novotná, která se vydala na Srí Lanku, aby poznala život v této ostrovní zemi a aby zdolala posvátnou Adamovu horu, kterou si kdysi napsala na seznam svých životních výzev.

„Srí Lanka pro mě byla jasná volba. Koupila jsem si letenku a za 14 dní vyrazila na cestu,“ říká Barbora Novotná, která přiznává, že si na dovolenou odjela i ujasnit, co chce v životě dělat dál, odpočinout si od pracovního kolotoče v Česku a „utéct od všeho a všech“. Poslechněte si její emocemi nabité zážitky a příběhy ze Srí Lanky a podívejte se na fotogalerii!

Barbora na Srí Lance navštívila například Sigiriyu, Dambullu, sloní sirotčinec, čajové plantáže v Haputale a nejkrásnější vodopád Srí Lanky Bambarakanda. Potápěla se v Unawatuně, prohlédla si přístavní městečko Galle, pozorovala delfíny a velryby ve volné přírodě v Mirisse. Navštívila nejjižnější bod Srí Lanky, tzv. Dondra Head, kde je krásný maják, a vyšla na Adamovu horu, nejposvátnější horu Srí Lanky, na kterou vede přes 5000 schodů. Ve vysílání jsme se bavili o srílanském čaji, autobusech a místní dopravě, drsném smlouvání, vyčerpávající Adamově hoře, ale i o stopách tsunami a války na ostrově.

V nedělní premiéře rozhovor doplnila hudba původem srílanské rebelky M.I.A., Punjabi MCs i tradiční srílanská hudba. Premiérově Casablanku vysíláme od začátku roku 2014 vždy od 12:00.

Facebook Casablanky

autor: Pavel Sladký
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.