Baskytarový hurikán T.M. Stevens v Grundfunku

24. říjen 2006

Radiová funková Zoo, která se schází každou neděli od 20:00 na ČRo 4 Radiu Wave v pořadu Grundfunk, připravila další živou lahůdku. Baskytarista T.M. Stevens je živočišný exemplář z New York City, jediný svého druhu. Na vlnách Radia Wave si můžete vychutnat rozhovor s ním i koncert jeho kapely Shocka Zooloo z pražského Lucerna Music Baru.

Pro kvalitní zvukový záznam se 29. října vypraví do Lucerny přenosový vůz a s ním i celý Grundfunk. Budeme vysílat živě z Lucerna Music Baru, nahlédneme do bohaté hudební historie T.M. Stevense a pozveme si ho i k živému rozhovoru. V následujícím Grundfunku 5. listopadu pak odvysíláme záznam z koncertu.

00457556.jpeg

T.M. Stevens hrál od 80.let se spoustou legend světové hudební scény, jmenujme alespoň některé z nich. Joe Cocker (alba Unchain My Heart, One Night Of Sin, Night Calls), Tina Turner (Foreign Affair, Simply The Best), James Brown (Gravity), The Pretenders (Get Close), Billy Joel (River Of Dreams), Cindy Lauper (Night To Remember), Steve Vai (Sex & Religion) a další. Současně se věnoval i vlastní tvorbě, kterou představí i v Praze s kapelou Shocka Zooloo. Svůj styl označuje jako "metal funk", můžeme tedy čekat funkové figury a rytmiku, stejně jako tvrdou kytaru a metalový nášup. Před Stevensovým uměním prý bledne i podobně orientovaný a zkušený basista Doug Wimbish, který své aktuální projekty už letos v Praze představil. Máme tedy s čím srovnávat.

T.M.Stevens naposledy zavítal do Prahy v roce 2005 s projektem Vibe Music. Spoluhráči mu byli bubeník John Blackwell (doprovodná kapela Prince) a kytarista Jean Paul Bourelly. Svým uměním strhli publikum, působili přitom uvolněně a dovolili si i pár hudebních vtípků, jako hrát falešně, schválně jestli publikum pozná, že je to vtip.
PODÍVEJTE SE: Na video, jak to T.M. Stevens rozpaluje na živo

00457558.jpeg

Sestava kapely Shocka Zooloo:

T.M.Stevens - baskytara & zpěv
Spolupráce s hvězdami např. James Brown, Miles Davis, Joe Cocker, Cindy Lauper,
Little Steven, Tina Turner, Billy Joel, Steve Vai atd...
www.tmstevens.com

Michael `Masterblaster` Barnes - kytara & vokály
Spolupráce s umělci např. Vinnie Moore, Rik Emmett (Triumph), Marty Friedman,
Michael Manring, John Petrucci (Dream Theater), Trey Anastasio (Phish)
http://michaelbarnes.us.tt/

Garry ´G-Man`Sullivan - bicí & vokály
Bubeník legendárních Cro-mags, spolupráce s B 52´s, Bernie Worell, P-Funk (George Clinton band) atd...
http://www.gmanproductionsnyc.us.tt/

Více informací :

www.musicbar.cz
www.tmstevens.com
http://michaelbarnes.us.tt/
www.gmanproductionsnyc.us.tt

autor: ČRo Radio Wave
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.