Ba:zel, vítězové posluchačského hlasování Czechingu 2016, vydávají nový singl

20. prosinec 2016

Ewelina Chiu a Daniel Vlček vydali v minulém roce debutové album eye draw(s) the line a se svou uhrančivou tvorbou proměnili nominaci do Czechingu ve vítězství v posluchačské anketě. Nyní vydávají nový singl a chystají se na další koncerty do zahraničí.

Ewelina Chiu a Daniel Vlček vydali v minulém roce debutové album eye draw(s) the line a se svou uhrančivou tvorbou proměnili nominaci do Czechingu ve vítězství v posluchačské anketě. Nyní vydávají nový singl a chystají se na další koncerty do zahraničí.

Nový singl Scene 7 je první ukázkou z nadcházejícího EP a Ba:zel o něm říkají: „Popisuje děsivě konkrétní lucidní sen. Sen je dualita vědomí: jsem dítě, hraju si s kamarádem, ale po celou dobu vím, že jsem snila a že moje dětství již dávno odeznělo. Jak si hraju, tak pociťuji radost dítěte doprovázenou radostí ze shledání s přítelem. Zároveň si však uvĕdomuji, že je to jen sen a že ve skutečnosti se naše dětská já již nesetkají. Je v tom silná nostalgie.“ Skladba byla volně inspirována souborem skladeb pro klavír Roberta Schumanna s názvem Kinderzscenen, sedmá z nich má název Träumerei, tedy Snění. A právě sny a snění budou také hlavním motivem nového EP Ba:zel.

Ba:zel tak pokračují ve spojování minimalistické elektroniky, melodií hraných na klavír nebo flétnu, uhrančivého sopránu a autorských vizualizací, které doplňují jejich živá vystoupení. Série originálních fotografií bude také součástí propagačního materiálu, jehož výrobu Ba:zel, jakožto vítězům posluchačské ankety Czechingu, zajistí Radio Wave a bude je tak propagovat i na showcaseovém festivalu Eurosonic v holandském Groningenu. Autorem intimních fotografií s detaily částí těla vystupujícími z temnoty je Marcel Skyba, který dvojici nafotil také pro magazín Vice.

V průběhu roku 2016 Ba:zel spolupracovali na dokumentárním filmu H*ART ON Andrey Culkové, jehož součástí jsou tři jejich skladby. Nyní pracují na soundtracku k virtuální realitě Galerie Na shledanou a chystají se na sérii koncertů v zahrančí.

Koncerty Ba:zel v zahraničí
18/1 Odradek – Chemnitz
19/1 Noch besser leben – Leipzeg
21/1 Madame claude Berlin
23/1 Extrapool Nijmegen
25/1 Vrankrijk Amsterdam
26/1 Se loods Amsterdam
15/3 Rekorder Dortmund
18/3 Lokomiv Chemnitz

V nejbližší době budete moci Ba:zel vidět živě třeba v Praze:
31/1 NTK Café – Praha
7/2 Studio Alta Praha

autor: Mary C
Spustit audio

Více o tématu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.