Bez kalhot a v Korzetu. Měla císařovna Sissi oslavit čtyřicítku se striptérem Magic Mikem?

10. únor 2023

V Čelistech Aleš, Vítek a Tonda odkládají svršky i utahují šněrovačky – stejně jako hrdinové dvou největších filmových novinek tohoto týdne. Steven Soderbergh a Channing Tatum znovu natáčeli Bez kalhot, už třetí díl série věnované pánskému striptýzu. Herečka Vicky Krieps ve filmu Korzet naopak udělala z císařovny Sissi frustrovanou hlavu rakouského „bezmocnářství“.

„Je to něco jako studiový muzikál, ovšem extatické emoce se tu uvolňují spíš při svlékání než při zpěvu. Celý je to takový hrdě silly.“ Aleš nepopisuje svůj sexuální život, ale divácký zážitek z filmu Bez kalhot: Poslední tanec, který se vrací k postavě mužského striptéra Magic Mika.

„Scénář není nic moc, ale asi půlhodinová závěrečná hot male dance extravaganza je odzbrojující – bez ohledu na vaše preference,“ slibuje. „Má to suverénně zvládnutou filmovou řeč. Poslední kanec Steven Soderbergh se evidentně ještě nevyčerpal ani nevybláznil.“

Film Korzet rakouské režisérky Marie Kreutzer vypráví o čtyřicátém roce života rakouské císařovny Sissi. „Postavu, která je většinou podávaná jako krásná křehká šlechtična, tu tvůrci ukazují se vztyčeným prostředníčkem,“ říká Vítek. „Je to mnohem uměřenější než ženské portréty od Pabla Larraína nebo Marie Antoinetta od Coppolové a Vicky Krieps je tam vynikající,“ libuje si Aleš.

Jak se vaří pro Maiko? A jak pro pivního sjezdaře Tomáše? Přiměla Vítka instantní moudra filmu Dívka a moře k tomu, aby obeplul celou zeměkouli? Chtěl by se Tonda přestěhovat do afrosurrealistické Atlanty? Vyděsil někdy někoho Viking Rauvolf? Které slovo začíná na „zm“? Proč Vítka a jeho maminku lákal Lubomír Štrougal do letadla? Pomůže vám smradlavý camembert ke klidnějšímu spánku? A kdy bude konečně venku první sezóna Alešova seriálu Odklínač? To jako sorry, dárkyně, tohle fakt ne.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.