Běžte si na Štědrý den ráno zaplavat do lomu, doporučuje Matěj Balga

21. prosinec 2018
Tip

Výletní tip pro Radio Wave připravil tentokrát dobrodruh Matěj Balga. Vánoční trhy v Brně jsou jedny z nejkrásnějších v Česku a Matěj Balga je vřele doporučuje. Na Štědrý den ráno se v nedalekém Blansku koná recesistická akce nazvaná Vánoční plavba, které se tentokrát možná zúčastní i Matěj. Jsou vítáni nejen otužilci, ale i vlastníci alternativních plavidel.

Zatopený lom na okraji Blanska, podél něhož se vine vlaková kolej, je pověstný svou průzračnou vodou. Pátou Vánoční plavbu v zatopeném lomu organizují lidé pořádající cestovatelský festival Rajbas. Pokud se na Štědrý den rozhodnete do Blanska přijet a zúčastnit se, mějte na paměti, že k lomu se bezpečně dostanete podchodem na vlakovém nádraží. Plavba je na vlastní nebezpečí. Ostatní plavce potěšíte svým cukrovím a něčím ostřejším na zahřátí. Budou se zpívat i koledy, takže hudební nástroje s sebou.

Poslechněte si celý výletní tip Matěje Balgy a dozvíte se, v kolik máte být připraveni na plavbu.

autor: Nikola Liederhaus
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.