Billie Eilish: Muži jsou slabí a sexuální obtěžování je všude. Zažívají ho holky i kluci

4. květen 2021

První „dospělácký“ rozhovor poskytla devatenáctiletá zpěvačka Billie Eilish britskému magazínu Vogue. Vyfotila se v pro sebe doteď netypicky vyzývavém oblečení a mluvila o tom, proč všechny její kamarádky a mnozí kamarádi zažili sexuální obtěžování. „Nejslavnější americký transgender muž“ Elliot Page hovořil s Oprah Winfreyovou a Britney Spears bude poprvé vypovídat u soudu kvůli svému opatrovnictví. Pusťte si Kompot.

„Neznám jedinou holku nebo ženu, která nemá divnou zkušenost nebo opravdu hodně špatnou zkušenost,“ řekla Eilish v rozhovoru s módním časopisem. „A muži také – mladí kluci jsou využíváni neustále.“

Ani jí se obtěžování nevyhnulo, ale nešlo o nikoho v hudební branži. „Děje se to všude,“ dodala devatenáctiletá zpěvačka, kterou časopis označil za „hlas své generace“. Proč? „Opravdu si myslím, že je to hlavně tím, že jsou muži slabí a neumí se ovládat,“ říká. Proč se tedy poprvé vyfotila ve spodním prádle? Pusťte si novou epizodu podcastu o popkultuře Kompot.

Dozvíte se také, z jakého důvodu čerstvě singl Jennifer Lopez posílá limuzíny pro svého ex Bena Afflecka nebo kdy bude Britney Spears poprvé svědčit u soudu o svém opatrovníkovi. Zajímá vás, jak dopadla kauza „fake videa“ Andrey Verešové a proč se Elliot Page rozhodl promluvit o své tranzici s Oprah Winfreyovou? Dejte si Kompot a sledujte nás na Instagramu!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.