Bobby Sparks II dorazí v květnu koncertovat do Prahy. U toho musíte rozhodně být!

8. únor 2023

V playlistu prvního únorového vysílání tohoto roku zazněli mimo jiné The Isley Brothers, Grupo Fantasma, Prince, Midnight Star, Sandra Nkaké, George Duke a spousta dalších.

Skladba Jazzdance byla podle slov Sama Redmoreho vůbec první jeho originální věc, na které si vyzkoušel, že to půjde a že se do originální tvorby může vrhnout. A na bandcampovém profilu Friday spatřila světlo světa i pro obyčejné smrtelníky. Pouštějte a podporujte ji tu.

24. března se dočkáme chystané desky Do It Together od kanadských The Soul Motivators. První dvě ukázky poslouchejte a na desku se připravte po kliknutí na odkaz níže.

Květen se nám zaplňuje velice příjemnými akcemi a jednou takovou, na které by posluchač Grundfunku určitě neměl chybět, je koncert Bobbyho Sparkse II, který dorazí se svou kapelou 20.května do pražského klubu Futurum Music Bar. Více již v události tady.

Pravidelná rubrika Groove Window dnes představila kapelu z newyorského Brooklynu Phony Ppl, od níž se více, včetně přehledu vydaných desek, můžete dozvědět z jejich profilu tu.

Tady je videoklip ke skladbě Nowhere But Up z aktuálního alba Euphonyus, která také zazněla ve vysílání.

Na páteční Bandcamp Friday se rozhodl Soulpersona připomenout se svou debutovou deskou Soulacoaster, která vyšla v remasterované edici doplněná mimo jiné o dvě bonusová, nikdy nevydaná dema skladeb, jimž propůjčili hlasy Darien Dean a Katie Leone. Celý remaster včetně zbrusu nového bookletu, pokud si jej pořídíte, si můžete vychutnat tu.

Americké manželské duo The APX se nechalo inspirovat songem od The SOS Bandu a řekne vám, jak se takové covery dělají.

Playlist dílu najdete tady

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.