Bourání s architektem Michalem Fišerem

20. leden 2014

Hostem 146. dílu Bourání byl architekt Michal Fišer.

Povídali jsme si o aktuálních projektech, práci a stážích v Německu a v Kanadě. Podstatnou část rozhovoru jsme věnovali Kadani, tedy městu, odkud Michal pochází. A to okolnostem vzniku strategického plánu a identifikaci místa, které si zasloužilo veřejné investice i pozornost architektů. Michal také popsal svoji úlohu v rámci České komory architektů a svoje zkušenosti se soutěžemi, především z pozice porotce.

Michal Fišer ( * 1973)
Po studiích SPŠS v Kadani, ČVUT Praha, krátkém, ale intenzivním pobytu v Halifaxu (CAN), studiu na AVU Praha, pracovních stážích v Amsterdamu (One Architecture), Berlíně (Müller-Reimann Architekten) a v Praze (AP atelier, M1, ALT) založil v r.2001 s Davidem Marešem platformu třiarchitekti.
Nábřeží Maxipsa Fíka v Kadani je skromným příspěvkem architekta k formě periferie malého tradičního středoevropského města. Realizovaná 1.etapa získala nominaci na Mies van der Rohe Award v Barceloně za ČR za rok 2011.
www.triarchitekti.cz

autor: Adam Gebrian
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.