Bourání s developerem Petrem Urbánkem

6. listopad 2013

Hostem 142. dílu Bourání byl současný konzultant v oblasti developmentu Petr Urbánek. Tématu developmentu jsme se v rámci Bourání dosud nevěnovali, skoro by se dalo říci, že jsme se mu systematicky vyhýbali. Povolání developer patří vysoce pravděpodobně mezi obecně nejvíce nenáviděné profese v Česku a se svojí neoblíbeností si nijak nezadá s politiky a úředníky.

Developer je přeci ten, kdo se snaží vydělat velké peníze a to především na úkor druhých, tady tak, že svými zásahy a rozhodnutími parazituje na existujícím prostředí a tím ho zhoršuje. Je to tak doopravdy? Respektive, musí tomu tak být? V čem konkrétně tato profese spočívá, jaké znalosti a schopnosti musí mít ten, kdo se v ní snaží prosadit. To byly některé z otázek, na které jsme se snažili najít odpověď s Petrem Urbánkem.

Petr Urbánek se aktivně účastní trhu s nemovitostmi více jak 19 let.
Posledních 14 let zastával řídící a exekutivní pozice, jako jednatel Europolis Real Estate Asset Management, s.r.o., předtím obchodní ředitel Hochtief Projektentwicklung, senior consultant Healey & Baker (dnes Cushman & Wakefield), ve kterých byl zodpovědný za development, asset management, strategie, průzkum trhu a marketing, provozní a organizační procesy. Během dosavadní kariéry participoval aktivně na mnoha projektech, které získaly řadu domácích a mezinárodních ocenění, například pokud jde o administrativní budovy projektu River City Prague, včetně osobních ocenění pana Urbánka. Mimo jiných organizací j e členem Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí Urban Land Institute.
V současné době působí jako konsultant převážně v oblasti developerských projektů.
Svých znalostí trhu nemovitostí a odborných znalostí rovněž využívá jako lektor a přednášející. Přednášel například na kurzechNottingham and Sheffield Universities, a pro vzdělávací organizací IIR, Erste School of Banking and Finance a FA-ČVUT

autor: Adam Gebrian
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.