Branky, body, ko**ti: „Dvakrát jsme hejtovaly jen kardinála Duku. Opakovat se nechceme“

21. leden 2020

Moderátorka a herečka Tereza Dočkalová se scenáristkami Brigitou Zemen a Irenou Sládečkovou už rok a půl tvoří pořad Branky, body, ko**ti. Natočily padesát dílů, ve kterých s humorem kritizují ty nejšovinističtější hlášky politiků, političek a jiných veřejných osobností. Podařilo se jim něco změnit? Poslechněte si rozhovor v pořadu Kompot.

„Je tady spousta evergreenů, kterým bychom mohli pořád dávat cenu Prasák týdne (za nejhorší komentář – pozn. redakce), ale chceme být pestřejší,“ říkají tvůrkyně populárních videí pro internetový portál Blesk pro ženy. „Dvakrát se jím stal jen kardinál Duka. Jinak nám opakování připadá strašně snadný.“ Komunikují nějak s těmi, které kritizují? Kolik žádostí o omluvu dostaly? A pozvou někoho z nich na živé komponované večery? Poslechněte si celý rozhovor.

Irena Sládečková, Tereza Dočkalová a Brigita Zemen

Pořad Branky, body, ko**ti je výjimečný tím, jak je ostře kritický. V interview s autorkami uslyšíte, zda by měla úspěch i pozitivní videa nebo jestli dobré zprávy prostě netáhnou. Dalším důležitým tématem vedle rovnoprávnosti je třeba pro Terezu Dočkalovou snaha nabourat „kult hubených“, který se objevuje v médiích. Jak je to s „bodypositivity“ v ženských časopisech a proč teď naši pomoc potřebují hlavně muži? Pusťte si pořad Kompot!

Co říkají Tereza, Brigita a Irena na nominace Českých lvů, kde se žen v hlavních kategoriích objevuje pořád velmi málo? Celý díl najdete i jako podcast třeba na wave.cz/podcasty. A kupte si poslední vstupenky na Kompot Song roku 2019 v pražské Venuši ve Švehlovce v sobotu 15. února!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.