Bratislavský rapper Vampire399 morfuje! Na jeho nové desce je z něj Digitálny Demon

10. září 2021

Vampire399 a Pharmaceuth z rapového kolektivu Exotic Wuzi přijali pozvání z bratislavského podsvětí přímo k nám do studia a dostavili se na svůj vůbec první rozhovor. Kdo vlastně jsou & kde se vzali?

Bratislavský rapový kolektiv Exotic Wuzi má členů asi jako průměrný fotbalový mančaft. Dva z nich, kteří spolu nejaktivněji spolupracují, jsme přivítali u nás ve studiu, aby nám objasnili záhady, které kolem jejich undergroundové party panují. Exotic Wuzi fungují už od roku 2017 a působí na lehce zkostnatělé scéně jako zjevení. Nechybí jím humor, kadence, přímé střely na bránu, tvrdé a temné lyrics ani swag.

Vampire399 a Pharmaceuth patří k nejproduktivnějším členům kolektivu: Vampire chystá po svých projektech Kazisvet a Kazisvet 2 novou desku, která dostala jméno Digitálny Demon, vyjde za pár týdnů a ukáže ho jak v oblíbeném temném světle, tak i v klidnějších, víc procítěných polohách.

Ze samotných lyrics od Exotic Wuzi – kořeněných unikátním bratislavským slangem – si ten, kdo dobře poslouchá, odnese víc než od řadových rapperů. Když jejich řeč rozkódujete, dozvíte se něco o tom, jak byl Vampire ve vězení, jak se potkal s K. Ronaldem a mnoho dalšího. Digitálny Demon je na cestě, a nám tak nezbývá než popřát vše dobré v další fázi morfování.

Co dělal Vampire399 ve Vídni s K. Ronaldem? Kdy vyjde ven nové album Digitálny Demon a co na něm najdeme za překvapení? A jaké desky rezonují v playlistech hostů? To vše v prvním rozhovoru s Vampirem399 & Pharmaceuthem.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.