Bratranci z Memphisu, XXL Freshmans & nový vítr z Atlanty. Robustní rapový přehled je zpět

Náš tradiční rapový přehled sleduje společný projekt Young Dolpha a Key Glocka, nováčka Slimesita, letošní nominace ankety XXL Freshmans a spoustu nových singlů.

Bratranci Key Glock a Young Dolph jsou zajetými jmény mladé vlny z Memphisu. Už když se v roce 2019 dali dohromady na prvním společném projektu Dum and Dummer, projevila se jejich vzájemná chemie. O dva roky později teď vychází pokračování, které je ještě těžkotonážnější. O velkou část beatů se postaral dvorní producent Bandplay, jehož produkce můžeme kromě Ameriky najít také u ruského Kizaru.

Dalším ze silných aktuálních releasů je projekt Out On Bond od atlantského rappera Slimesita a producenta z Washingtonu známého coby Dolan Beats, který aktivně dodává podklady pro trapovou smetánku – od Chief Keefa přes Lil Uzi Verta až po 21 Savage. Deska o deseti skladbách jede tvrdě až k vám domů a je zle našlapaná. Doporučujeme všem milovníkům masivního trapu.

Ukončí Young Dolph kariéru? Kdo je náš favorit v XXL Freshmans? A jaké jméno překvapilo? V novém dílu Scény s Opakem Dissu hledáme odpovědi. Najdeme?

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.