Bratři Orffové asi vydali svou poslední desku

12. listopad 2013

„Už delší dobu nemám potřebu skládat další písničky. V textové rovině teď nemám potřebu se k něčemu vyjadřovat. Muzika mě pořád strašně baví a neumím si představit, že bych se jí nevěnoval. V textové rovině ale nemám potřebu cokoliv skládat. Aspoň zatím,“ svěřil se v rozhovoru zpěvák a autor většiny písní kapely Bratři Orffové Ivan Gajdoš. Vypadá to, že Bratři Orffové se teď na nějakou dobu odmlčí. Možná už navždycky, ale kdo ví.

Album Bingriwingri byl začátek, deska Šero je konec. Kruh se uzavírá. „Chystáme se odehrát nějaké koncerty, ale vypadá to, že Šero je poslední věc, kterou jsme společně udělali,“ potvrdil spekulace o tom, že Šero je poslední album Bratří Orffů, Ivan. Deska Šero je prý reflexí uplynulých sedmi let, kdy Orffové dospěli. Je to o tom, jaké to je, když vám je čtyřicet. O tom, jaké to je, když se do vašeho života pomalu dostane jistá dávka rutiny a vystřízlivění z některých ideálů. „Během posledních několika let jsme zažili různý věci, který třeba nebyly úplně fajn. I o tom ta deska je,“ dodává Ivan Gajdoš.

V plánu je několik koncertů ve větších městech, a pokud vše vyjde, tak v létě i menší komorní koncerty na různých netradičních místech. „Pracovně tomu zatím říkáme ztracené koncerty na ztracených místech a chceme, aby to bylo na skutečně odloučených místech, která ale mají nějakou zajímavou historii. Cílem nebude jen koncert, ale i to, aby se lidi, kteří tam dorazí, vzájemně seznámili a třeba si pak i podiskutovali nejen o hudbě, ale třeba právě o tom místě, kde koncert proběhl,“ odhaluje letní plány Bratří Orffů Lukáš Novotný. Celýá rozhovor si poslechněte tady.

Spustit audio