Brice Mensah: Křivdy, Designblok Dreft Fashion Week

27. srpen 2011

Jaký bude první pražský Fashion Week v rámci říjnového Designbloku? Čím se chce vyrovnat světovým týdnům módy a jaká jména představí? Reportérka Anna se ptala Jany Zielinské. V rozhovoru s Bricem Mensahem se dozvíte o jeho nové kolekci Křivdy, která měla předpremiéru na přehlídce Top Designer Stars na Stylu a Kabo. Praha ji uvidí v rozšířené plné verzi na zářijovém Prague Fashion Weekendu v Pařížské. Tam bude mít premiéru také nová kolekce Mirky Talavaškové.

Brice Mensah přichází s novou kolekcí Křivdy, která je stejně jako předchozí Winter and The City barevně temná. Na rozdíl od ní a od první řady Simply White se ale Brice poprvé rozhodl nezakrývat modelkám obličeje. Motiv křivdy zpracoval jako šrámy, které jsou napravované bandážemi a skrývané vrstvami látek. O nové kolekci, přehlídce v Brně na Top Designer Stars a plánech na Prague Fashion Weekend jsme s ním natáčeli v horkém podvečeru v chladivém prostoru (A)void Gallery na pražské náplavce na Výtoni.

Na Prague Fashion Weekendu předvede své nové modely i Mirka Talavašková, která s předchozí kolekcí Yunan slavila úspěch na loňských Shooting Fashion Stars a dobrý ohlas zaznamenala i tento měsíc na Top Designer Stars. Jsme zvědaví, jakým směrem se talentovaná designérka posune a čím na Prague Fashion Weekendu překvapí. Kromě už zmíněné Mirky Talavaškové a Brice Mensaha se na Prague Fashion Weekendu představí i další zajímavá mladá jména v rámci soutěže New Fresh Style. Ve finále jsou mimo jiné Tereza Ujevičová, Viktoria Vittori nebo Lucie Kordačová a Lucie Králová. O vítězi bude rozhodovat odborná porota v čele s módním tvůrcem a pedagogem Pavlem Ivančicem.

Designblok chystá poprvé vlastní Fashion Week, který má ambice vyrovnat se světovým týdnům módy. Jana Zielinski prozradila v rozhovoru s reportérkou Annou Mayerovou několik českých i zahraničních jmen, která se na Designblok Dreft Fashion Week představí. Z tuzemských jmen jsou to mimo jiné Hana Zárubová, Denisa Nová, Monika Drápalová, Radana Ivančicová nebo Chatty. Přehlídky budou v Obecním domě a v Rezidenci primátora hl. m. Prahy a jejich zákulisí má být otevřené i fotografujícím módním bloggerům a bloggerkám.

Odkazy:
www.bricemensah.com
mirkatalavaskova.cz
www.designblok.cz/2011

Playlist:
Toro Y Moi – New Beat, Star Slinger Dancehall Mix (Carpark) 3:47
Azari & III – Into The Night, Nicolas Jaar Remix (Loose Lips Records) 7:18
Foxes in Fiction – Fifteen Ativan (Moodgadget) 4:12
Gizelle Smith & The Mighty Mocambos – Working Woman (Mocambo Records) 2:52
Glasser – Treasury Of We, Delorean Remix (True Panther Sounds) 5:04
Bot'Ox – Blue Steel, Azari & III Remix (Idol) 5:10
Julian Wass – Purple (uns.) 3:40
Sleep Over – Romantic Streams (Hippos in Tanks) 3:44

autor: nikamay
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.