Brice Mensah - Winter and the City, Adam Uchytil - Ludvík

16. únor 2010

Top Styl Designer za podzim 2009, Brice Mensah, se vrací na veletrh Styl a Kabo s novou kolekcí Winter and The City. Její modely zrcadlí osamělost městského života, ve kterém se lidé spíše míjejí než potkávají.

Premiérové uvedení kolekce proběhne 17. února, kdy se zároveň slavnostně vyhlásí Top Styl Designer jara 2010. Do aktuálního kola soutěže nominovala porota 7 finalistek z Česka a Slovenska.

Zatímco předchozí Mensahova kolekce Simply White byla lehká a zářivá, aktuální Winter in the City je temná a těžká. V rozhovoru s Bricem se dozvíte z čeho při vytváření kolekce vycházel, jak by měla vypadat a působit její přehlídka a s jakými pocity se na Styl a Kabo vrací. Co mu titul Top Styl Designer přinesl? Zajímala nás také spolupráce s firmou Sportisimo, pro kterou Brice Mensah navrhuje značku Carra.

Od loňského podzimu můžete v několika pražských buticích a v 66 Gallery koupit originální pánské trenýrky Ludvík. Jde o velmi limitované série originálního prádla, které navrhuje designér a grafik Adam Uchytil. Kromě příběhu stylových trenek Ludvík jsme se ptali i na aktuální aktivity sdružení Oldschool, jehož je Adam Uchytil členem.

01094458.jpeg

Související odkazy:
www.bricemensah.com
www.sportisimo.cz
www.ludvik14.cz
www.mnohotoho.cz

Playlist pořadu:
FUR - Clears Throat (Waaga)
Taken By Trees - Anna, feat. Noah Lennox (Rough Trade)
Quadron - Slippin (Plugresearch)
Flying Lotus - Quakes (Warp)
Yeasayer - Ambling Alp, The Very Best remix (Secretly Canadian)
The Golden Filter - Hide Me (Brille)
Coyote Clean Up - Cant Shake The Full Moon (uns.)
Magic Man - South Dakota (Arcade Sound Ltd.)

autor: nikamay
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.