Brit postavil Stonehenge z ledvinových kamenů a v Brně řádil satanista. To jsou nej zprávy týdne

13. leden 2023

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ten nejchutnější mandličky ze zpravodajské misky. Jako obvykle se Mikrovlnky zaměřily na těžko pochopitelné zprávy jak ze světa, tak z regionů.

Ivanu jako milovnici umění zaujala zpráva o tom, že na model Stonehenge se teď můžete přijet podívat i do londýnské aukční místnosti Sotheby‘s. Je ale opravdu velmi malý – skládá se totiž z ledvinových kamenů. Dílo vytvořil ze svých vlastních ledvinových kamenů Simon Le Boggit.

Zuzanu šokovala informace o tom, že ve Spojených státech prudce vzrostl počet dětí, které omylem snědly sušenky z konopí, a to dokonce o 1 375 procent. Až čtyřicet procent tvoří děti do šesti let. 

Nesměla chybět nějaká ta krimizpráva z Brna. Tam chodil satanista, který ničil památky a divně mluvil. Policejní hlídka se vandala ptala, proč psal na památku slova satan a ďábel. Odpůrce církve následně mumlal zvláštní odpovědi. 

Je mezi satanistickým grafomanem, snězenými sušenkami a ledvinovým artem nějaká tajnosnubná souvislost? Vůbec ne, míní Mikrovlnky. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.