Brno - Třinec 3:2. Kometa vyhrála a ujímá se vedení ve finálové sérii

18. duben 2018 21:00

Hokejisté mistrovské Komety Brno porazili ve třetím finále extraligy Třinec 3:2 a v sérii hrané na čtyři vítězství se ujali vedení 2:1 na zápasy. Čtvrtý zápas se bude hrát ve čtvrtek od 17:00 opět v brněnské DRFG Aréně.

Kometa se ujala vedení v čase 5:29 díky trefě obránce Tomáš Bartejse a v 27. minutě zvýšil náskok úřadujícího šampiona junior Luboš Horký. Hned za 15 vteřin ale zareagoval Ondřej Kovařčík a v 32. minutě vyrovnal v přesilové hře nejproduktivnější hráč play off David Cienciala. Na Vincourovu trefu už Oceláři nenašli odpověď.

Hokejisté Komety středeční dramatickou bitvu dotáhli do vítězného konce, a obracejí stav série. Domácí sice ztratili dvoubrankový náskok a na začátku třetí třetiny nevyužili dvouminutovou přesilovku pět na tři, přesto nakonec mohou slavit.

Rozhodující trefu zaznamenal v 47. minutě Vincour, hosté už na tento gól zareagovat nedokázali. Ocelářům nepomohla ani skutečnost, že svého soupeře přestříleli.

Do sestavy Komety se nově zařadil na pozici třináctého útočníka uzdravený Dočekal, který nahradil Vondráčka. Třinec mohl poprvé ve finále počítat s bekem Rothem, jenž nastoupil místo Kováře, a při absenci útočníka Michala Kovařčíka se rovněž premiérově v boji o titul představil Roman Vlach.

HC Kometa Brno - HC Oceláři Třinec 3:2 (1:0, 1:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Bartejs, 27. Horký (L. Čermák), 47. Vincour (L. Čermák, Krejčík) - 27. O. Kovařčík (Roth), 32. Cienciala (Svačina). Rozhodčí: Hejduk, Hribik - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Diváci: 7700 (vyprodáno). Stav série: 2:1.

autor: jgr
Spustit audio

Související