Bubenečská čistírna ožije uměním

21. srpen 2009

Stará čistírna v pražské Bubenči ožije od 23. do 28. srpna týdenním tvůrčím a vzdělávacím setkáním. Letní dílny se zaměřují na vytváření audiovizuálních instalací s důrazem na využití daného prostoru. Součástí akce jsou také koncerty a performance, vystoupí například Kazety. Workshopy jsou otevřeny i veřejnosti a vstup je zdarma.

Letní dílny v Bubenči vás hravou formou naučí, jak pracovat se zvukem a obrazem vytvořeným v prostorách čistírny. Zahraniční umělci a lektoři budou vytvářet audiovizuální instalace specifické pro daný prostor. Letní dílny představí organizátorka workshopu Magda Kobzová.

POSLECHNĚTE SI: Rozhovory s účastníky a organizátory uvnitř příspěvku

Workshopy povedou domácí i zahraniční umělci z Belgie, Německa, Švédska nebo Rakouska. Součáští worskhopů je také večerný program, na kterém vystoupí projekt Jack Jack nebo Kazety.

00981491.jpeg

Jedním z lektorů worshopů v Bubenči je zvukový umělec Hannes Hoelzl s projektem Cyclers: "Workshop Cyclers využívá specifického prostředí kanálů pod Čistírnou, kde jsem objevil kapky kapající ze stropu do vody. Cílem workshopu bude transformovat energii ukrytou v kapkách vody na malé umělecké objekty. Umění, zejména media art, se většinou spoléhá na elektřinu. Neřešíme odkud tato energie pochází. Kapky vody možná použijeme na pohánění malých generátorů, které pak opětovně vyrobí elektřinu. Nebo je využijeme při transformaci zvuku."

Letní dílny v Bubenči začínají v neděli 23. srpna a potrvají do pátku 28. srpna. Více informací naleznete na webu www.yo-yo-yo.org. Na stejném místě se také můžete přihlásit na jednotlivé workshopy.

autor: Lucia Udvardyová
Spustit audio