Buchty na téma party. „Parties jsou i pro starý a introverty,“ říká Míra Valeš

25. červenec 2018

Je organizování parties skutečně dream job? Anebo po vás pak akorát všichni chtějí vstupy zadarmo? Navíc na tom leda proděláte a ztratíte nervy i játra? Na tyhle zásadní životní otázky přišel do pořadu Buchty odpovědět Míra Valeš, který na rozdíl od Ivany a Zuzany na party nejen chodí, ale taky je pořádá.

Míra vyvrátil mýty o tom, že organizovat party znamená veselit se s ostatními. Je tomu právě naopak. Do klubu přichází první a odchází jako poslední poté, co ze země odlepí všechny žvýkačky. Dostal se k organizování akcí z nouze – chtěl jít na nemainstreamovou LGBT party, ale nic takového v Praze před lety nebylo. Rozhodl se vzít všechno do vlastních rukou. A tak to začalo a roztočil se kolotoč prodělávání peněz, který až poslední dobou otáčí směr k mírnému zisku. Míra rovněž vyvrací další klišé o tom, že promotér musí být vysmátý extrovert. On je control freak a introvert, který s přibývajícím věkem nejradši doma pije čaj a do klubů chodí jako návštěvník už jen zřídka.

Ivana se hosta vyptávala na nesnáze u vstupu, kdy promotéra šikanují skoro neznámí lidi, kteří údajně nemají peníze a potřebují se zadarmo dostat do klubu. Pro Míru je to denní chleba. Dokonce dostal místo vstupného i nahé fotky od muže, který se chtěl dostat na party tzv. zadarmiko. Zuzana pak přihodila bez jasné souvislosti svou historku o průjmu v hipster klubu a bylo vymalováno.

Spustit audio