Buchty o nenaplněných ambicích: Díru do světa neudělalo víc lidí, ne jen vy

8. srpen 2018

V dalším díle pořadu Buchty, který je o všem a o ničem, nezbylo místo na hosta. Moderátorky Ivana Veselková a Zuzana Fuksová by totiž ze sebe nestihly dostat ani zlomek svých nenaplněných ambic. O nich a životních snech to tentokrát bylo především.

Začalo se pěkně chronologicky – Zuzana si ve školce chtěla vzít Karla Gotta, Ivana chtěla mít dlouhé vlasy a být letuškou. Jak asi tušíte, nesplnilo se jim z toho nic. V pubertě chtěla být Ivana vrcholovou gymnastkou, což se jí sice splnilo, ale zjistila, že ji to nebaví. Zuzana si psala do deníku, že chce vylézt nahá na střechu, být undergroundovou zpěvačkou jako Nico a plivnout na policajta.

V dospělosti Ivana ztratila sny úplně a Zuzana se chtěla odstěhovat do Bangkoku, ale ve skutečnosti se stěhuje do Brna. Jaké z toho ženám středního věku vyplynulo ponaučení? Špatně to dopadne, když se sny splní, a když ne, stejně si stěžujeme.

Chtěli jste se v dětství stát modelem nebo odbornicí na subsaharskou Afriku a v dospělostí si vzít George Clooneyho nebo pracovat pro UNICEF? Nedopadlo to? Nevadí. Pusťte si do uší a duše hojivý balzám – podcast pořadu Buchty, při jehož poslechu si uvědomíte, že se sny nesplnily více lidem, ne jen vám. Cizí neštěstí je totiž odjakživa příjemné.

Spustit audio