Buď vězení, nebo něco extra. Streamujte debutovou desku V od Orient

16. duben 2018

Synth-popoví Orient toho o sobě moc nenamluví, do světa vysílají jenom kryptické zprávy a místo delších releasů vypouštějí spíš jednotlivé singly. Během poslední zimy ale dvojice Lukáš Polák a Tomáš Vondra nahrála debutovou desku s úsečným názvem V, o které se mluvilo poslední dva roky. Poslechněte si ji v exkluzivním streamu Radia Wave.

V jako Vendeta nebo V jako vítězství. Co stojí za názvem debutové desky V od Orient, si může posluchač jenom domýšlet. Imaginace je při poslechu alba, které bylo napsáno za slunovratu a obal k němu vytvořil malíř Jozef Čižmár, důležitá. Dřívější popové struktury písní Orient rozbíjejí, přesahy do noiseové hudby a experimentální elektroniky jsou zřetelnější a stejně tak i vokál. „You know, you should think of my work as a wordless sound poems,“ citují Orient scénku z Přátel.

Orient se znají už od střední školy, prošli si několika společnými kapelami. Z původní trojice zbyli Lukáš Polák, který zpívá a hraje na synťáky i kytaru, a Tomáš Vondra, ovládající drumpad. Lukáš kromě Orientu hraje se Smuteční slavností a Tomáš zas v kapele Tomáš Palucha.

„Táta nám říkal, že v úvahu přichází jenom dvě věci: buď vězení, anebo něco extra,“ dočteme se ve zprávě doprovázející desku V, která je naší Deskou týdne. My si myslíme, že odpověď b) je správně.

autor: Radio Wave
Spustit audio