Bude party. Zagami Jericho zve ke streamování nové desky TOXIKOMANIA

4. leden 2018

Producentka a vítězka Czechingu Zagami Jericho na nové desce pracuje s tématem závislosti a zvukově se posouvá od synthwaveu k současné klubové hudbě. Nahrávku TOXIKOMANIA, která vznikla za podpory projektu Radia Wave Czeching, můžete streamovat už teď.

„Slovo toxikomanie se spojuje hlavně se závislostí na nějaké droze, ale ta závislost může být na čemkoliv, na pocitu, místě,“ říká Zagami Jericho o nahrávce, která vyjde 10. ledna na vinylu. Ve stejný den ji Zagami pokřtí ve studiu Radia Wave a poté na release party v pražském klubu Grid. „Při tvorbě alba TOXIKOMANIA mi nešlo až tak o tu temnost, ale spíš o agresi. Už žádné romantické synthwaveové srandy, bude party,“ láká mladá producentka.

Jako předzvěst desky vypustila Zagami Jericho videoklip k úvodní skladbě Invitation, který vítězka hudebně exportního projektu Czeching natáčela v Japonsku. Videoklip od Jaroslava Moravce vznikal v hernách a jeho hlavní hrdinkou se stala japonská instagramová modelka Hirari Ikeda. Invitation má být pozvánkou do nového sonického světa, který Zagami Jericho stvořila. Setkává se v něm jímavě jemný zpěv s repetitivním nízkobitovým zvukem, ozývá se tu pípání arkádových automatů, ale také intimní piano nebo drum’n’bassová estetika. Ostré taneční polohy tu Zagami s morbidní hravostí infikuje trochou dráždivého kýče internetových memů. Nebojí se experimentovat. Všechno je to přeci jen hra.

Nadějná producentka a zpěvačka si získala pozornost v roce 2016 svým debutem. Nahrávka City Is My Church získala nominaci na cenu Vinyla v kategorii Objev roku. V roce 2017 se stala nejmladší vítězkou projektu Czeching, který pořádá stanice Českého rozhlasu Radio Wave a který vysílá do světa nadějné domácí interprety.

autor: Radio Wave
Spustit audio