Bydlení, práce, studium i ekologické myšlení. Všechno se v roce 2021 obrovsky změní, říká psycholog

30. prosinec 2020
V klidu

„Během dvou měsíců se v přístupu a ve využívání online technologií stala změna, která by podle odhadů firem v normálním režimu trvala dva roky,“ rekapituluje uplynulý rok psycholog Dalibor Špok. Změny budou podle něho pokračovat, v mnoha oblastech přijdou další.

„Během Vánoc se technicky i obrazně vrací do našeho života světlo. Máme proto víc naděje a větší tendence k pozitivním změnám ve svém životě,“ vysvětluje psycholog Dalibor Špok. Předsevzetí jsou podle něho dobrá věc, zvlášť proto, že jim předchází bilance.

V novém roce nás podle Špoka čeká spousta změn v oblasti vzdělávání, mobility i vztahu k ekologii. Zažíváme podle něj například obrovský posun práce směrem ke svobodě. „V mnoha profesích, kde to dřív takzvaně nešlo, můžeme teď pracovat tak, jak to vyhovuje naší duši. Někdo ráno, někdo večer, někdo z chalupy, někdo z lesa,“ říká psycholog. „Internet je jeden z nejdůležitějších nástrojů svobody,“ dodává.

Kteří lidé budou víc a víc opouštět města a bude to pro venkov výhoda? Budou se sociální rozdíly ve vzdělávání stírat, nebo prohlubovat? Uslyšíte v nejnovějším V klidu.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka