Být recepční a scenárista v jedné osobě? Jde to, ale dře to

19. srpen 2020

Zuzana a Ivana tentokrát ve studiu, které pro ně znamená svět, uvítaly scenáristu a režiséra Bohdana Karáska. Nepotkali se však tentokrát v rozhlasovém studiu, ale mezi diváky na Letní filmové škole v Uherském Hradišti.

Moderátorky vysvětlily, že Bohdana Karáska do Buchet vybraly tak trochu omylem, protože si myslely, že píše blog o ženách. Ten ovšem nepíše. Zato je autorem filmu Karel, já a ty, o jehož názvu se dlouze rozpovídal. Je mu totiž vyčítáno, že na druhou pozici v názvu dal já, což je sobecké.

Zuzana se ho pak vyptávala, jak oslovoval herečku Jenovéfu Bokovou, jejíž jméno je hrozně složité. Ivanu zas jako romantičku tělem i duší zajímalo, jestli jeho film dopadne dobře. To bohužel nemohl potvrdit, takže Ivanka byla trochu zasmušilá.

Buchty jako praktické ženy zajímalo, jak se takový alternativní filmař může uživit. Bohdan popisoval, jak ho formovala práce sanitáře nebo ostrahy objektu. Zuzanu zklamalo, že jako strážný neměl vlčáka, ale jenom tonfu.

Oběma moderátorkám se ovšem nejvíce líbily historky spojené s Bohdanovým zaměstnáním na hotelové recepci. Tam mu dokonce dva lidé nabídli sex. Buchtám i divákům na Letní filmové škole skoro vypadly oči z důlků, jak se divili!

Pusťte si do duše a uší aktuální díl Buchet a zjistíte, že žádná práce (tedy ani ta vaše) není ostuda.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.