Být rocker není idylka. Kapela je jako oheň – dobrý sluha, ale zlý pán

14. říjen 2020

Zuzana a Ivana tentokrát ve studiu, které pro ně znamená svět, uvítaly frontmana havířovské kapely Nebe Petra Harazina. Vyzvídaly na něm, jestli je mít kapelu opravdu takové terno, jak nám tvrdí hollywoodské filmy.

Petr se rozpovídal o tom, že každý, i ten kapelní chleba, je vždy o dvou kůrkách. Miluje sice benzínky a degustaci párků na nich, stráví tam ale s kapelou dlouhé hodiny. V dodávce musí taky být vždy otevřené okno, protože mnohočlenná zpocená kapela po koncertu ne úplně voní jasmínem a šeříky. Za výhodu však považuje Petr, když má člověk vyprodaný koncert – pokud ovšem zrovna neřádí epidemie jako černá ruka.

Petr také objasnil zásady v jejich kapele – on řídí a jiný člen skupiny zas dělá kapelníka, který má pod palcem praktickou stránku hudebního provozu. Také si posteskl, že jeden člen kapely je velmi vybíravý v oblasti partnerek, a Petr se trápí, protože by mu rád nějakou dohodil. Je ve svém počínání však zatím neúspěšný.

Buchty se Petra také vyptávaly, co vlastně dělá během doby, kdy je s koncerty šmytec. Petr píše texty jiným interpretům, do kterých se snaží vcítit. Díky tomu napsal i píseň zpívajícímu kuchaři Přemku Forejtovi, jejíž text pojednává o palačinkách a dceři. To bych zvládla taky, komentovala to sebevědomě Ivana.

Chcete si vzpomenout na svou školní metalovou kapelu, jejíž hlavní hit byl Myš ve spíži špatně slyší? Pusťte si do duše i uší aktuální díl Buchet a zjistíte, že být rockerem není žádná idylka.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka