Bývalý kanonýr Petr Švancara: Jean-David-Beauguel zamíří do elitní evropské soutěže, ale neočekávám přestup do top klubu

Letošní ročník 2021/2022 Fortuna ligy je minulostí. V neděli 15. května došlo oficiálně ke korunovaci nového mistra, kterým se stala Viktoria Plzeň. Jaký byl příběh nejlepšího střelce soutěže Jeana-Davida-Beauguela? Co o jeho dovednostech říká bývalý kanonýr Petr Švancara nebo fotbaloví reportéři Radiožurnálu Sport Pavel Tylšar a Jan Suchan. Je Slavie v krizi? Myslí si to i její bývalý kanonýr Luděk Zelenka? Zdeněk Pospěch hodnotí návrat Pavla Vrby do Ostravy.

Viktoriáni posbírali kromě celkového triumfu i množství individuálních ocenění. Nejlepším brankářem se stal Jindřich Staněk, trenérem Michal Bílek a hned dvojnásobnou poctu zažil kanonýr Jean-David-Beauguel, jednou jako útočník, podruhé jako cizinec. Vzhledem k tomu, že třicetiletý francouzský útočník skóroval v sezoně devatenáctkrát, tak se může stoperům v české lize notně ulevit. Po konci v Plzni si ho dokážu představit ve vícero soutěžích. Na jeho velkou výšku je i výborně technicky vybavený a obratný. Na cizince je hodně pracovitý, což mu všechno dává kredit. Myslím si, že nezamíří úplně do top klubů, ale že v elitních soutěžích si určitě zahraje v nějakém týmu, který okupuje nižší patra tabulky,“ předpovídá Švancara.

Čtěte také

I přes vyrovnaný souboj Plzně a Slavie během celého ročníku Fortuna ligy konečný rozdíl v tabulce mezi oběma rivaly činí osm bodů. Klíčové zápasy v nadstavbové soutěži Slávisté nezvládli a Viktoria tak úspěšně dokráčela k titulu. Chybělo nám být hladovější, především v nadstavbě to z naší strany nebylo ono a postupnou cestou to šlo dolů,“ přiznává obránce Pražanů David Hovorka. 

Jaký názor má Švancara na výkon sparťanského střelce Hložka? Poslechněte si nabitou fotbalovou debatu na závěr letošní ligové soutěže!

autoři: Martin Minha , Jan Suchan , rej
Spustit audio

Související