Často se nechám semlít okolím. Chtěla bych se soustředit na vlastní pocity, říká hudebnice Martina Činátlová aka Marjari

7. prosinec 2022

„První EP byla zkouška, jestli to vůbec někoho bude zajímat. Upřímně jsem tomu do té doby sama nevěřila. Hodně kamarádů mě přesvědčovalo, abych něco nahrála. Chtěli to poslouchat aspoň oni sami. Tak jsem nahrála EP Let's Ride u Dana Šubrta. Mělo to daleko větší úspěch, než jsem čekala. Díky tomu jsem zjistila, že lidi chtějí chodit na moje koncerty, minimálně v Českých Budějovicích. Vše jsem tenkrát nahrála v jednom roce dost narychlo,“ popisuje své hudební začátky Marjari.

Martina pochází z Českých Budějovic. Loni v září vydala první EP Let's Ride, na které v letošním roce navázala debutovou dlouhohrající deskou Hey Girl. Se skladbou z aktuální desky soutěžila v letošním ročníku hitparády neobjevených Startér. Předskakovala kanadské kapele Tallies a její skladba se objevila v tanečním představení v pražském divadle Ponec.

Jak bude znít nová hudba Marjari, na které teď začíná pracovat? A jaká konkrétní témata bude chtít otevřít? „Mám aktuální téma, nad kterým hodně přemýšlím. Mám pocit, že neumím říkat nahlas své názory. Přála bych si soustředit se na to, co cítím a chci. Často se nechám semlít tím, co chtějí lidé okolo mě nebo jejich pocity. Častokrát se málo soustředím jenom sama na sebe. Chtěla bych to promítnout do nové tvorby, vysvětluje mladá hudebnice.

Jaká je hudební scéna v Českých Budějovicích? A na co se Marjari v nejbližší době těší? Poslechněte si celý rozhovor s hudebnicí Martinou Činátlovou.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.