Čeká PlayStation 5 zářná budoucnost? Odklady střídá radost z nových Star Wars nebo Gran Turisma

17. září 2021

Konzole PlayStation 5 je sice oficiálně v prodeji skoro rok, ani zdaleka se ale ještě nedostala ke všem zájemcům. Majitelé a majitelky zase po prvotní radosti často zjišťují, že na svém novém herním zařízení mohou sice hrát spoustu starých her, těch nejčerstvějších novinek je ale pomálu. A proto se Šárka, Jarda a Lukáš podívali na PlayStation Showcase, aby zhodnotili, co z line-upu nadcházejících her stojí za vyhlížení.

Všechny tři hned zkraje nadchlo oznámení předělávky 18 let staré RPG klasiky Star Wars: Knights of the Old Republic. Ta si zásadní modernizaci rozhodně zaslouží, o remake se nicméně nepostará původní studio BioWare, nýbrž takřka neznámé Aspyr Media, jejichž nejvýraznějšími videoherními příspěvky byly porty na nejrůznější platformy, což má ovšem k samostatné tvorbě poměrně daleko.

Lukáš své kolegy překvapil prohlášením, že mu novou konzoli pravděpodobně prodaly automobilové závody. Upoutávka na Gran Turismo 7 se totiž neobešla bez zvuků varhan, není to ale jediná její přednost. Ghostwire: Tokyo naopak o některé ze svých předností přišlo, protože se ukázalo, že zřejmě bude poněkud akčnější, než by si fanoušci komorního hororu přáli.

Šárka s Lukášem si taky krátce zanadávali na battle royale Vampire: The Masquerade – Blood Hunt, které je coby skalní fanoušky upírské značky poněkud uráží, tuzemskému publiku ale zvládá jít na ruku zasazením do moderní Prahy.

Čím zas hráče a hráčky může zaujmout chystané fantasy Forspoken? A je v současné herní produkci místo na další komiksové tituly? Poslechněte si celý díl Questu o hrách nejen pro PS5.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.