Čelisti: Jen tak se opít s Nerudou Pivrncem a Loganovými parťáky

31. srpen 2017

Kolekce předtáčených dílů se nám rozrostla o další vypečený exemplář, ve kterém se Pablo Neruda rozbásnil o metafyzické Cestě času a krimi komedii Loganovi parťáci.

Mluvit do zdi nás prostě bolí, to se nedá nic dělat. Ne že by hladkému průběhu natáčení pomohla tuhá sousta jako kosmická epopej Cesta času, kterou Terrence Malick za 40 let příprav drobet přenosil, nebo další manýristický blábol chilského režiséra Pablo Larraína Neruda, který zkoumá marginální epizodu ze života slavného poety.

Situaci tak nakonec zachraňuje muž, který dal stříbrnému plátnu před pár lety vale, aby se mohl skromně vrátit s krimi komedií Loganovi parťáci. Pokud se vám na mysl berou parťáci Dannyho Oceana, jste na správné adrese. Steven Soderbergh má totiž prsty v obou filmech. Ten nový je podstatně méně posh a podstatně víc white trash. Taky moc neuspokojí milovníky hladkého a atraktivního tempa původní party George Clooneyho. Pokud ale tohle umazané vidlácké indie o jedné loupeži přijmete, odvděčí se vám chytrou, vtipnou a překvapivě empatickou podívanou na téma „života na okraji“.

Příště zase živěji – naživo.

autoři: Vít Schmarc , Aleš Stuchlý , Daniel Řehák
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.