Čelisti: Monstra, Predátoři, Sestřičky a Tonda

13. září 2018

Aleš a Daniel přivítali ve studiu Čelistí drahého kolegu Antonína Tesaře, aby pod nánosy kritiky pohřbili pseudogotický hororový (s)hit Sestra a bizarně komický návrat lovce – Predátor: Evoluce.

Pro nemístnost se našlo místo už během úvodních novinkových vstupů, kde opět nebylo nouze o nezáměrné přesmyčky, nechtěné urážky a neomalená přirovnání. Naše omluvy už teď míří směrem k pražské FAMU, kde podle Aleše žije jedno mimořádně odporné monstrum, ale on to tak nemyslel. Tím však přehlídka omylů teprve začala…

Když dojde na horor, je spoluorganizátor Festivalu otrlého diváka Antonín Tesař odborníkem na slovo vzatým. Není divu, že Sestra, chlubící se návazností na úspěšnou sérii Jamese Wana V zajetí démonů, slaví takový komerční úspěch. Většinu diváků však čekají v kinosále namísto opojných chvil strachu spíše zklamaná očekávání. Proč?

Co nastane, když se Predátora zhostí devadesátkový zplozenec nekorektního humoru Shane Black? Jeho práce se slavným krvežíznivým mimozemšťanem by se dala přirovnat k činnosti podnapilého plastického chirurga, který si voperoval prsní implantát omylem do břišní oblasti a ještě z toho měl radost. Vzniklá zrůda pak připomíná Dana Řeháka, je vtipná jen občas, neví, do jakého se zařadit žánru ani co chce říct, ztrácí větné vazby, mluví přes sebe a trikové záběry inscenuje s hravostí dvouletého dítěte v kocovině po předávkování sunarem.

Že to nedává smysl? A mělo by? Dobrý večer.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.