Češi řádili na Night of the Jumps v Hamburku

13. listopad 2006

Předposlední díl seriálu závodů v Mistrovství světa freestyle motokrosu už je minulostí. Opět se ho zúčastnili dva čeští zástupci. Libor Podmol s Martinem Koreňem v Hamburku předvedli, že patří do absolutní světové špičky. Oba skončili v první desítce. POSLECHNĚTE SI: Rozhovor s Martinem Koreňem

Libor Podmol se kvalifikoval do hlavního závodu dokonce z druhého místa. Lepší než on byl pouze Adam Jones z USA. Rider, kterému neřekne nikdo jinak než "Mouka", jel skvělou jízdu a dával takové triky jako Heelcliker flip. Druhé místo v kvalifikace tak bylo naprosto zasloužené.

00465329.jpeg

Kvalda se povedla i Martinu Koreňovi, který postupoval z pěkného čtvrtého fleku. Ve finále trochu zachyboval a po jednom odjetém skoku bez triku klesl na pátou příčku. "... trochu jsem tam zazmatkoval, chtěl jsem dát dva triky do No hand landingu, ale nějak jsem to dobře neodhadl a místo toho jsem dal skok bez triku a tím jsem přišel o spoustu bodů. Naštěstí to Almaro dal Farra pokazil ještě víc, takže mi to vyšlo na pátý místo."

Libor Podmol ve finále taky klesl o jednu příčku, takže skončil nakonec třetí. Bedna je ale na takto nabitém závodě skvělým úspěchem. Navíc "Mouka" vyhrál klasickou doplňkovou disciplínu Highest jump.

00465340.jpeg

Příští závod se jede 24. listopadu 2006 v polských Katovicích a Radio Wave vás o jeho výsledku bude samozřejmě informovat.

autor: Lukáš Kosprt
Spustit audio