České tenistky přivítají Rumunky v Ostravě na stejném povrchu, na jakém hráli o týden dříve tenisté

7. únor 2019

Jen týden po Davisově poháru se v Ostravě bude hrát i týmová soutěž tenistek Fed Cup. České hráčky přivítají silné Rumunky. Dojde i na souboj nedávných světových jedniček.

Souboj Karolíny Plíškové se Simonou Halepovou, to je jasný tahák pro diváky tenisového Fed Cupu. Česká hráčka byla světovou jedničkou v roce 2017, Halepová ještě před nedávným Australian Open.

„Karolína je velmi dobrá hráčka, šampionka. Vyhrála hodně turnajů, patří k absolutní světové špičce. Můžu o ní mluvit jen pěkně, patří k mým nejlepším kamarádkám. Jsem ráda, že si tady zahrajeme. Jsme připravené, ale víme, že to bude těžký zápas,“ mluví sympatická Rumunka Halepová o Karolíně Plíškové.

Náklonnost je vzájemná. „Je výborná jako hráčka, je výborná jako holka v šatně, takže na to utkání s ní se těším. Myslím, že její příjezd úroveň těch zápasů o víkendu zvedne. Všichni takovéto zápasy nějak vyhledáváme, takže se na to těším. Víkend to bude suprový, ale těžký,“ říká Plíšková.

Aktuálně je Halepová ve světovém žebříčku na třetím místě, Plíšková je o dvě příčky níže. Vzájemná bilance vyznívá 6:2 pro Rumunku, ale momentální formu má nejspíš lepší česká tenistka. A také ve Fed Cupu jediný vzájemný duel v Rumunsku v roce 2016 vyhrála Plíšková.

„Ne vždy se ve Fed Cupu potkají dvě rankingově takhle dobré hráčky, takže je to vzácné. A oba ty týmy jsou silné. Myslím, že celý ten víkend – i pro diváky i pro nás – bude samozřejmě super, pro takové zápasy hrajeme a těšíme se,“ dodává Plíšková.

České tenistky budou hrát na stejném místě a hlavně povrchu jako o týden dříve daviscupoví reprezentanti. „Jenom se to opět natřelo. Nechtěli jsme, aby to bylo – jak se říká – úplný mýdlo, aby to podjíždělo, aby to mohlo trošku vyskakovat výš. Myslím, že to udělali, jak jsme si přáli, ale je to jeden krok. Proti Rumunkám je těžké nasadit nějaký povrch, hlavně aby to sedělo holkám,“ říká nehrající kapitán Petr Pála.

Jak bude povrch sedět českým tenistkám, uvidí ostravská Ostravar Aréna v sobotu a v neděli.

autor: ddp
Spustit audio

Související