Český rap sbalený na olympijskou cestu do Tokia a BTS bez povolenky k tanci

22. červenec 2021

Žebříčkové vody a taky playlist Velkých čísel tentokrát čeřily songy s o něco delší stopáží, než jsou Annabelle s Filipem zvyklí. Výrazný prostor získal rap, což potvrzují třeba „olympijsky žijící“ Paulie Garand a Rest, neskutečně hraví Trippie Redd a Lil Uzi Vert nebo titáni UK rapu Dave a Stormzy. Svým stým zářezem na žebříčku Billboard Hot 100 se může pyšnit Justin Bieber, zatímco albový žebříček zažívá kvůli Olivii Rodrigo již čtyřtýdenní „kyselost“.

Milovaný a rekordy trhající K-popový boyband BTS s máselným hitem Butter již neokupuje první místo americké hitparády, ale to jen proto, že ho chlapci vystřídali jiným svým trackem. Při psaní Permission to Dance jim asistoval Ed Sheeran a nový hit minulý týden debutoval na amerických televizních obrazovkách.

Doposud kupodivu neuskutečněné spojení Trippieho Redda a Lil Uzi Verta si konečně vyžádali Trippieho fanoušci – vznikl tak překvapivě hravý videosingl Holy Smokes, který šel moderátorům Velkých čísel po chuti.

Paulie Garand a Rest nadělili českým olympijským sportovcům do Tokia důstojnou rapovou hymnu. Annabelle s Filipem věří, že track Stamina, který vznikl ve spolupráci s Českým olympijským výborem, by opravdu mohl (dokonce vkusným způsobem) podpořit letošní sportovní výkony.

První místo v trendech na britském YouTube a třetí místo na UK Singles Chartu si vysloužil introspektivní (na klavír hrající rapper) Dave za společný track s grimeovovu superstar Stormzym. Novinka Clash se objeví i na připravované Daveově desce We’re All in This Together.

Který klip představuje dokonalý mix vyzývavého a artového? Jak to vypadá, když Bruno Marsovi vezme místo Dua Lipa? Co všechno víme o chystané desce Kanyeho? A kdo je Donda? Pusťte si čerstvý díl Velkých čísel!

autoři: Filip Černý , Annabelle
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.