Cestovatelský a outdoorový magazín Casablanca slaví 11. narozeniny se skvělými hosty!

7. únor 2017

Cesta kolem světa. Peru, Omán, Karákoram, tisíce km pěšky po Evropě, maximum zážitků ve svěžích 10minutových vystoupeních... V pátek 24. února od 19 hodin pořádá cestovatelský pořad Radia Wave narozeninový večírek.

Akce se koná 24. února od 19 hodin v prostoru Svět HUB (Slovenská ul. 21, Praha 2). Vstup je zdarma a všichni jsou vítáni.

Casablanca se na Radiu Wave poprvé vysílala 15. ledna 2006. Večírek k 11. narozeninám pořadu slouží jako prostor pro setkání posluchačů, tvůrců a hostů Casablanky. Uvádí ho Pavel Sladký, autor pořadu, a krátké prezentace / promítání / vyprávění o svých top zážitcích, které budou tvořit osu večera, připravují tito hosté:

Mára Holečekhorolezec, kterému vlastní cesta na vrchol Gašerbrumu nedá spát. Fóry, laviny a další věci.

Danny Menšík – špičkový slackliner, držitel světového rekordu v highline.

03634320.png

Viktorka Hlaváčková pěší cesta z ČR do Rumunska (2015) a z Rumunska do Turecka (2016). Euro na den, bez stanu, bez vařiče, ale se skvělými zážitky!

František Klein aka Unprepared Franta – co z 5 a půl roku cesty kolem světa si pro nás vybere? Necháme se překvapit.

Petr Daubner – učitel zeměpisu a dějepisu si vzal rok volno a ušel 10 426 km po Evropě. Posbíral 1 197 keší a prošel 12 států. Prochodil 4 boty, zvykl si na poutnickou hůl a zarostl divokým dlouhým vousem. Každý den sebral jednu kešku. Nejvíc se mu prý líbilo v Portugalsku…

Jan Žďána Žďánský – na kole kolem světa. Na kole přes nejvyšší sedla Himálaje...

03669612.jpeg

Barbora Müllerová – pojala cestu po Peru tak, aby se vyhnula největším turistickým lákadlům země, ale poznala předkolumbovské památky, podívala se do hor za kolibříky a poznala život místních indiánů na řece Urubambě.

+ ve video vzkazu taky extrémní bikerka Peggy Marvanová.

24. února od 19 hodin v prostoru Svět HUB (Slovenská ul. 21, Praha 2) se na vás těšíme.

autor: Pavel Sladký
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.