Chatty, Julius a rychloopravna bot

11. březen 2009

Za značkou Chatty stojí Radka Sirková a Anna Tušková. Na Designbloku na sebe upozornily originální přehlídkou pozadu a teď plánují expanzi do zahraničí. Brzy jejich oblečení potkáte ve vybraných berlínských a bratislavských buticích.

Z rozhovoru s Radkou Sirkovou se také dozvíte o přípravách oblečení pro předávání cen Grand Design. Slavnostní večer českého designu proběhne 21. března a v kategorii módy jsou finalisty Monika Drápalová, Jakub Polanka a Liběna Rochová.

00880516.jpeg

Reportérka Anny pro vás natočila dvě reportáže, jednu v rychloopravně obuvi se ševcem Liborem a druhou v obchodě Julius. Otevřel se na podzim 2008 v prostoru bývalého Pour Pouru na Starém městě. Najdete v něm značky jako Ragwear, Atomrat nebo GLSH, zajímavé a originální oblečení, tašky a doplňky pro kluky i pro holky. Ze šperků vyzdvihujeme věci od Jitrnice, o kterých nejspíš v Modeschau brzy uslyšíte podrobněji.

Odkazy:
www.czechgranddesign.cz
www.jitrnice.org
www.myspace.com/chatty_cz

Playlist:
Xiu Xiu - Under Pressure (Kill Rock Stars)
Ladyhawke - Better Than Sunday (Island)
Yacht - Drawing In The Dark (Marriage)
Passion Pit - Sleepyhead (Frenchkiss)
Telepathe - In Your Line (Iamsound)
Sleepy Sun - New Age (ATP)
Asobi Seksu - Familiar Light, Twins Remix (Polyvinyl)
Animal Collective - Sumertime Clothes (Domino)
No Kids - Old Iron Gate (Tomlab)
Anathallo - Italo (Anticon)

autor: nikamay
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.