Chcete na své vánoční písni pořádně vydělat? Recyklujte jako o život nebo si přizvěte tiktokovou hvězdu

28. prosinec 2020

Vánoční hit by podle Annabelle a Filipa měl splňovat několik parametrů. Text by měl tematizovat Vánoce a instrumentál navozovat sváteční atmosféru. Nikoliv však laciným a vypočítavým způsobem, zapnout rolničky tam, kde nesedí, zkrátka nestačí. Na vrcholu všech takových hitů je pravděpodobně All I Want For Christmas Is You od Mariah Carey. Ve speciálním vánočním dílu Velkých čísel ale došlo i na aktuálně nejhranější song v českých rádiích nebo na trapové Vánoce budoucnosti.

Dominanci singlu Mariah Carey, kterému se na Vánoce nedá vyhnout, dokazují alespoň čísla. Po tradičním úspěchu na všemožných žebříčcích letos přece jenom premiéruje s jedním prvenstvím – dosáhl na první příčku UK Singles Chart.

Moderátoři Velkých čísel navíc obdivovali „harmonizovaný pískot“, který převedla po boku Ariany Grande pro vánoční speciál Mariah Carey’s Magical Christmas Special. Ještě větší obdiv si ale zaslouží Brenda Lee. Když nahrávala svůj oldies banger Rockin’ Around The Christmas Tree, bylo jí pouhých třináct let. V tuzemsku mají na kontě nejúspěšnější vánočku Karel Gott a kapela Kryštof.

Speciální rubriku Chci cash za svůj vánoční track obsadil sedmadvacetiletý Liam Payne. Bývalý člen boybandu One Direction zklamal část svých fanoušků, když oznámil, že na jeho letošním vánočním tracku ho doplní tiktoková hvězda Dixie D’Amelio. Darebácký význam The Naughty List možná prodává, ale Annabelle s Filipem z něj zůstávají chladní a píšou si dvojici, kterou spojuje tak akorát touha po penězích, na svůj zlobivý seznam.

Zato JP Saxe a Julia Michaels jsou na tom se společnou chemií o dost lépe. Po na Grammy nominované If The World Was Ending teď navazují vánoční skladbou Kissin’ In The Cold a podle Annabelle si teď duo rozumí i v posteli. Filip nebyl schopen skladbu správně zhodnotit, protože se zasekl na tom, že song o mrazivých polibcích napsali v červenci.

 

Kdo se v nás snaží po letošním bouřlivém roce vzbudit optimismus skrze svůj vánoční track a daří se mu to? Kdo šel na operaci a teď je z něj hologram? A komu udělal těžký boj s covidem dobré PR? Poslechněte si vánoční díl Velkých čísel!

PLAYLIST:

MARIAH CAREY – All I Want For Christmas Is You
BRENDA LEE – Rockin’ Around The Christmas Tree
KRYŠTOF – Vánoční ft. Karel Gott
LIAM PAYNE – Naughty List ft. Dixie D’Amelio
JP SAXE & JULIA MICHAELS – Kissin’ In The Cold
LIL NAS X – Holiday
BTS – Dynamite (Holiday Remix)
TWENTY ONE PILOTS – Christmas Saves The Year
PAUL MCCARTNEY – Wonderful Christmastime
JVKE – HoHoHo 

autoři: Filip Černý , Annabelle
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka