Chemie Himalayan Dalai Lama je zpátky. Poslechněte si nové album v exkluzivním streamu

28. duben 2021

Třetí deska Himalayan Dalai Lama s názvem Isolated Bonds vznikala během posledního roku v karanténě, často s odstupy a na dálku – přesto jde o jejich zatím zvukově i tematicky nejsoudržnější hudební počin. I z toho důvodu vám ji pro co nejintenzivnější poslechový zážitek představíme v exkluzivní premiéře jako souvislý celek v jedné kontinuální stopě.

Tvůrčí tandem původem brněnských hudebníků Kryštofa Matěje a Davida Novotného patří na domácí scéně mezi výrazné představitele instrumentální elektroniky využívající živé nástroje. V roce 2016 vydali svůj albový debut LAMA, který získal nominace na Anděla, a ve stejném roce také zvítězili v exportní soutěži Radia Wave Czeching. Díky tomu pak svoji precizně vyladěnou tvorbu – umně kombinující taneční rytmus se zasněnými syntezátory – prezentovali i na holandském festivalu Eurosonic Noorderslag.

Po delší koncertní pauze se Himalayan Dalai Lama vrací s atmosférickou deskou, která je z velké části inspirovaná Japonskem a zvukově se na ní podílela také violoncellistka Terezie Kovalová nebo jazzový bubeník Martin Čech. Proces tvorby a finální podobu releasu významně ovlivnila světová pandemie. Navzdory izolaci si ale duo udrželo svůj charakteristický zvuk a zároveň jej znovu od začátku budovalo z jednotlivých elementů, kam patří elektronické perkuse a syntezátory, živé bicí i cello, aby výsledek zněl dynamicky, emotivně a živě.

Celé album Isolated Bonds, které vyjde 30. dubna na labelu Addict Sound, si nyní můžete poslechnout v exkluzivním streamu zde na Radiu Wave.

autor: Radio Wave
Spustit audio