„Chest strap, abych mohl dělat bordel v moshpitu.“ V čem přišli fanoušci na koncert Denzella Curryho

20. květen 2022

Durag šátek na hlavě, starý najky nebo roztrhaný kalhoty, kdyby přišel déšť. Na koncertě Denzela Curryho, kde vystoupili i kluci z Opaku Dissu, šlo návštěvníkům často hlavně o pohodlí a taky bylo celkem jasné, že po vzoru letních venkovních akcí bude asi trochu pršet. Svoje nejlepší kousky tak na večer rapoví fans nevytáhli, outfity ale přesto často dost ladili a někteří taky nakoupili merch.

Koupila jsem si tričko, co stálo 900 korun, a to už mi přišlo docela dost,“ říká Satie, která se nebojácně vydala ven v letních šatech se síťovanými silonkami. Naopak Martin se utrácení za kvalitní merch nebojí.“ Kdyby to stálo víc jak pět tisíc, tak si to asi kupovat nebudu, ale dva tisíce je dobrá cena za bundu,“ uvažuje nad svým nákupem.

„Zvolil jsem jednoduchej outfit, protože si nechci zničit oblečení,“ říká David, kterému podobně jako ostatním pohodlí v davu zajišťuje ledvinka nebo malá taška přes hrudník. Za samotné lístky na koncert by nikdo moc neváhal utratit do tisícovky, nejvěrnější jádro si ale ani neumí představit, že by si živé vystoupení Denzela Curryho nechalo ujít za jakoukoli cenu.

Kolik kdo utrácí za živou hudbu, je po pandemii většinou těžké určit, respondenti a respondentky ankety ale často tušili, kolik utratí za oblečení, a mnohdy to nepovažovali za zásadní částku. Taky se shodli na tom, že hudbu poslouchají hlavně přes placené streamovací služby, někteří si tu a tam koupí i desku nebo kazetu.

Pohodlí nebo styl? Jestli máme potřebu utrácet za oblečení nebo se to dá uhrát na kombinaci sekáč a slevy, se dozvíte v anketě.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.