Chodov chce bývalou školní jídelnu přestavět na spolkový dům

21. květen 2018 17:35

Nové využití najde bývalá školní jídelna v Husově ulici v Chodově. Radnice ji chce v následujících letech přestavět na takzvaný spolkový dům, kde by našly zázemí a prostory pro své potřeby nejrůznější spolky, kluby a hudební kapely. Už letos dostane dům novou fasádu a střechu.

„Je to prostor pro Chodováky, kteří se umí domluvit, vytvořit skupinu lidí a společně tráví volný čas třeba sportem nebo v hudební kapele. Dlouhodobě cítíme, že nemají kde,“ řekl starosta Patrik Pizinger.

Na novou fasádu, stavební výplně a opravu střechy má už město přislíbenou dotaci. Práce by začít v srpnu, potrvají do října. Náklady se vyšplhají zhruba na pět milionů korun, dotace pokryje asi 40 procent. Další miliony bude stát celková přestavba.

„V příštím roce chceme zahájit projektovou přípravu a sejít se s budoucími uživateli. Z tohoto jednání by pak vyplynuly konkrétní představy a potřeby," doplnil Pizinger. Pokud by se nepodařilo i na tuto stavbu získat dotaci, město přestavbu zřejmě rozdělí na několik etap.

Část budovy už nyní využívají chodovští karatisté, tanečníci a hudebníci. Kromě zkušeben a zázemí by bývalá jídelna v budoucnu mohla nabídnout také menší sál jako náhradu za malou tělocvičnu v dnes již zrušené základní škole v ulici Dukelských hrdinů. Do ní po rekonstrukci město přestěhuje základní uměleckou školu.

zdroj: ČTK
Spustit audio