Chytli jsme se do P/\STi, v hlasování vedou The Valentines. Rozhodněte, kdo zvítězí ve Startéru 2019

7. květen 2019

Včera jsme odpálili finálový týden hitparády neobjevených, a to v pražském café V lese na Startér Showcase. Tři hudební uskupení se na pódiu prala o první desítky hlasů, které budou potřebovat k vítězství v naší soutěži. Kdo si nakonec odnese cenu, tedy nahrání singlu i s videoklipem? Hlasování je zatím celkem těsné. V úterý před obědem vedou The Valentines.

The Valentines jsou miláčci, ale včera byli největší miláčci jejich fanoušci. Právě oni předvedli nejlepší show, zatímco kapela jako by se na pódiu trochu trápila. To ale vůbec nevadí. Takové fanoušky, jako má tahle hradecká trojka, si musíte zasloužit. My jsme už párkrát valentýny viděli, takže víme, že za tu lásku stojí. Ta je zatím vidět i v průběžném hlasování. The Valentines vedou. Jestli nakonec s nejlepší hymnou konce světa Now I’m Sad vyhrají, bude to zasloužené vítězství.

Jenže to můžou shrábnout i Iggy Mayerov! Nová hitovka Ride ukazuje, že kdysi zadumaná, shoegazeová kapela chce být přímočařejší. A i na koncertě bylo zřejmé, že je to dobrá cesta. Nový bubeník téhle vizi dost pomáhá, nejlepší moment koncertu byl nepochybně zbrusu nový song, kde se otevřel prostor i tanečnímu rytmu. Jen tak dál. Jestli vyhrají, už víme, co natočíme za singl!

Zdaleka nejlepší show na pódiu včera předvedlo rapperské duo P/\ST. Dan a Ivo jsou kamarádi z katedry alterny pražské DAMU, odkud pocházejí i jejich kolegové M A T K A nebo Mutanti hledají východisko. P/\ST má za sebou teprve třetí koncert, ale své bratry už slušně dotahuje. Kulometná flow Dana Kranicha a k tomu temné beaty, které sem tam posouvají P/\ST skoro až někam ke grimeu. Zatím celkem neznámý projekt měl v café V lese jen pár fanoušků, ale spoustu jich ukradl Iggy Mayerov i The Valentines. Jestli se to projeví i na hlasech, to nevíme. To je jenom na vás.

Poslechněte si záznam speciálního vysílání z Café V lese a pošlete hlas kapele, která by podle vás měla zvítězit v hitparádě neobjevených. Hlasovat můžete jednou za 24 hodin a sběr hlasů se uzavírá v pondělí 13. května přesně ve 20:30!

autoři: Jonáš Zbořil , Jakub Kaifosz
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka